Cum să procedez dacă am schimbat culoarea vehiculului?

În conformitate cu Directiva 2007/46/CE, cele 10 culori de bază care pot fi înscrise în cartea de identitate a vehiculului sunt: alb; galben; portocaliu; roşu; violet; albastru; verde; gri; maro şi negru.

După vopsirea sau colantarea vehiculului în culoarea sau culorile preferate, trebuie să vă prezentaţi la sediul unei reprezentanţe RAR pentru modificarea culorii în cartea de identitate a vehiculului.

Documentele necesare la RAR pentru modificarea cărţii de identitate a vehiculului (CIV) în urma schimbării culorii vehiculului sunt:
– cerere activitate RAR (cererea se va completa olograf de către solicitant pe propria sa răspundere și va fi semnată în prezenţa angajatului R.A.R. care efectuează activitatea);
– actul de identitate al solicitantului;
– cartea de identitate a vehiculului în original.

În cazul în care solicitantul activității nu este și proprietarul vehiculului va fi necesară prezentarea unui act de reprezentare legală (delegație daca deținătorul este persoană juridică sau împuternicire notarială dacă deținătorul este persoana fizică).

Menţionăm că pentru modificarea culorii în cartea de identitate a vehiculului este necesară obţinerea în prealabil a unei programări.

Copyright © 1999-2024. Registrul Auto Român R.A.
Termeni şi condiţii | GDPR

Operator de date cu caracter personal nr. 1253